Enebolig i Oslo

Totalrenovering

Modernisering og oppussing av enebolig fra 1969 nær Oslomarka – en fornyelse av hele huset slik at det er blitt mer i tråd med den tiden vi lever i og et overskuelig stykke inn i fremtiden.

Målet var å utvikle nye og mer funksjonelle planløsninger som skulle ivareta behovene til en aktiv familie på fem som med glede tar imot gjester og dekker langbordet. Interiørarkitekturen er med på å formidle deres raushet og inkluderende holdninger.

De ønsket seg lyse og nøytrale farger i hovedetasjen for å få mest muligdagslys og natur inn gjennom store vinduer vendt mot hage og skogen. I underetasjen fikk barna velge tapet til aktivitetsrommet i sine favorittfarger.

Nye vinduer i fasaden har gjort kjelleretasjen om til oppholdsrom der lyset strømmer inn. Nye funksjonelle planløsninger har gjort om små rom og trange ganger til store, luftige rom og åpne løsninger. En ny åpen trapp mellom kjeller og første etasje, binder etasjene sammen.

Garderober, lagring, vaskerom og kjøkken har fått mye oppmerksomhet – for at ting skal ”gå på skinner” i en aktiv hverdag for familien. Ny peis synes fra alle oppholdsrom i 1. etasje og er et samlende element. Med plassering og utforming er kjøkkenet hjertet i huset.

Oppdragsgiver: Yvonne og Atle
Interiørarkitekt:
Kreo
Fotograf:
Kreo