Fru Kroghs brygge 8

Kontorfellesskap på Tjuvholmen

To grundere innenfor eiendomsutvikling ønsket seg hyggelige og stilrene lokaler tilrettelagt for et godt og energigivende fellesskap. Et av flere mål var å bringe de gode opplevelsene av de arkitektoniske og naturskjønne omgivelsene på Tjuvholmen med seg inn på arbeidsplassen.

Både de og vi lurte på hvem denne fru Krogh var – vi vet ikke mye om henne, men hun skal visstnok også ha vært eiendomsbesitter – en av de første kvinnelige her i Oslo – og eide «gården i Kongens gate» og nettopp «Tyveholmen» der hun hadde sine tre kyr på 1800 tallet. Mye har skjedd siden da. Les mer på www.tjuvholmen.no

Vi har tatt den vakre naturen med inn i lokalene. Flisene på gulvet er svaberget som glitrer forsiktig i et bestemt lys, treverket symboliserer brygger og overgangen mellom land og sjø. Mye glass slipper lys, vær og energien der ut inn i lokalene.

Møterommene Kråkesølv og Blåskjell har tapeter og belysning som underbygger navnevalget. Lokalene er funksjonelt møblert, fargepaletten diskret og hentet fra skjellene i fjæra.

Etter å ha utviklet lokalene og koordinert byggeprosessen, følte vi oss hjemme her og fulgte likegodt med på flyttelasset. Fru Kroghs Brygge 8 har vært vårt tilholdssted i fem fantastiske, opplevelsesrike og spennende år – ikke minst på grunn av faglig og sosialt fellesskap.

Oppdragsgiver: Sportskameratene
Interiørarkitekt: Kreo
Prosjektledelse: Kreo
Fotograf:
 Michael Pfleghar og Kreo