Energibygget i Drammen

Innovativt på Union Brygge

Et fantastisk spennende samarbeid med Union Eiendomsutvikling, LOF Arkitekter, Strøm Gundersen og Kreo – alle like ambisiøse innenfor hvert sitt fag.

Bygget har passivhus standard og er første bygget i Norge – såvidt vi vet – med energiproduserende kledning. Taket og fasaden mot sør og vest er kledd med solcellepaneler som samlet produserer mer enn 100 000 kWh årlig – nok til å dekke behovet for belysning i hele bygget.

Kreo har levert interiørkonsept for bygget inklusive logistikk, materialer og møblering.

Inngangen til bygget er direkte fra gaten og har en inviterende vestibyle med kaffebar i en glassgård som er åpen over 7 etasjer. Videre har 1. etasje kjøkken og kantine med peis og lun atmosfære som benyttes aktivt til uformelle møter og sammenkomster. I tillegg har hovedetasjen tre store møterom som kan benyttes av leietakere i bygget, men er også tilgjengelig for eksterne gjester. Utforming og fasiliteter i hovedetasjen gjør det attraktivt å leie til ulike arrangementer.

Tre bokser innredet som møterom skaper variasjon i glassgården – disse har tette vegger rundt og glassfront mot vestibylen. Disse møterommene er lyssatt og kan sees fra utsiden av bygget i den mørke årstiden – og bidrar til å gi bygget en unik karakter og stemning.

Alle kontoretasjene er formet rundt en felles sosial sone med kaffebar – et sted å samles og også få kontakt med øvrige leietakere og gatelivet utenfor. Møteromsboksene gir et skjermet rom i et ellers åpent fellesareal.

Hovedtrappen er et smykke både i arkitektur og materialitet – og et blikkfang både inne og utenfra. Målet er at folk skal velge denne fremfor å ta heisen – noe det viser seg å ha gått sport i.

Oppdragsgiver: Union Eiendomsutvikling/Grønland 67 AS
Areal: 10 765 m2 – 7 etasjer
Interiørarkitekt:
Kreo
Arkitekt: LOF Arkitekter AS
Fotograf:
Kreo