Bjerkealléen

Renovering av enebolig

Huset familien bor i var blitt 100 år ! Her var det var ønske om å finne tilbake til den opprinnelige arkitekturen og uttrykket samtidig som løsningene inne skulle være tilpasset familien på fem og den tiden vi lever i.

Ny planløsning i både 1. og 2. etasje ga langt bedre utnyttelse av arealene med relativt små grep.

I første etasje ble utvendig trapp innlemmet i entrén og bidro til å løse behovet for lagring i tillegg til at inngangspartiet ble lyst og inviterende.

Gode sitteplasser både i stuen og spisestuen er ofte i bruk – særlig når det er fyr på peisen. De kan imidlertid fortelle at de like ofte setter seg ved det runde kjøkkenbordet.

 

 

I annen etasje fikk vi løst planen slik at det ble et ekstra etterlengtet soverom. Nå har alle eget rom med hvert sitt særpreg. I tillegg fikk vi integrert et stort og godt nytt bad med både dusj, badekar og to servanter.

Det er utviklet en nøytral og lys palett av farger og materialer med utgangspunkt i historiske farger benyttet da huset i sin tid ble tegnet.

I tett og løpende dialog med denne fine familien har vi vært ansvarlig for interiørarkitekturen og prosjekt-/byggeledelse fra oppstart til huset sto ferdig oppusset og klart til innflytting.

Oppdragsgiver: Ann Karin og Egil
Interiørarkitekt:
Kreo
Fotograf:
Yvonne Wilhelmsen