Handelsbanken Digital

Handelsbanken beskriver dette som en historisk reise og organisasjonsutvikling som vil gjøre de til en større og bedre bank i det norske markedet. Sterk vekst i form av rekruttering av teknologisk kompetanse og flere autoriserte rådgivere gjør at de kan tilby det beste fra to verdener: et ledende digitalt tilbud og personlig rådgivning.

Den offensive digitale satsingen og bortimot 200 nye ansatte krevde mer lokaler. Valget falt på Cort Adelers gate 30 der de overtok to etasjer og utfordret oss på alle måter – ikke minst kreativt – for å få deler av lokalene og arbeidsplassene klare for ivrige, kloke og forventningsfulle hoder på rekordkort tid.

Etter å ha samarbeidet med Handelsbanken i mange år og tegnet løsninger og integrert interiørkonseptet i ca 20 av deres 39 kontorer/filialer – ble vi invitert til å tenke utenfor boksen..

Interiørkonseptet vi allerede har utviklet for Handelsbanken, fikk nye fasetter og løsninger som legger tilrette for den nye satsningen og måten de ønsker å jobbe på.

Teamet inkludert lederne var engasjert og entusiastiske – dette ble en inspirerende og konstruktiv prosess. Dette i kombinasjon med godt samarbeid med Entra som var gårdeier av bygget på det tidspunktet.

Lederteamet var opptatt av åpenhet og kulturbygging – ansatte og dermed kompetansen skulle enkelt bevege seg mellom etasjene. Løsning ble et vellykket arkitektonisk grep der vi tegnet en ny intern trapp som knytter de to etasjene sammen og bidrar til mange store og mindre uformelle møteplasser for de ansatte.

Vi sikret så fleksible arealer som mulig – arbeidsplasser i kombinasjon med multirom, prosjektarealer, møterom i ulike størrelser og sosiale soner møblert i henhold til funksjoner og grad av samspill og konsentrasjonsarbeid. Her er det i utgangspunktet ingen faste plasser – alle har sitt eget skap og kan velge arbeidsplass avhengig av oppgave, prosjekt og samspill.

Vi møblerte etasjene med pent brukte arbeidsbord og kontorstoler – de øvrige rommene har fått en kombinasjon av brukte og nye møbler – kombinasjonen uttrykker mangfold, harmoni og ikke minst bærekraft.

Sist vi var innom myldret det av folk. Det var en fryd å høre dialog på mange språk og se hvordan lokalene er tatt i bruk. Utrolig spennende å få være med på å tilrettelegge for denne innovative utviklingen hos Handelsbanken.

 

Oppdragsgiver: Handelsbanken

Interiørarkitekt: Kreo as
Entreprenør: Entra sitt team
Fotograf:
Kreo