Fjellhamar Torg

I landlige omgivelser, men rett ved jernbanestasjonen, ligger det populære boligprosjektet med slagordet Like ved det meste!

Stasjonsgaarden AS (100% eiet av Olavsgaard Eiendom) har visjon om et sentrum i fremtidens Fjellhamar. I samarbeid med LMR Arkitektur har de utviklet et unikt boligprosjekt med fokus på menneskers behov og samspill for å oppnå god stedsutvikling. I tillegg til 145 leiligheter, er flere grønne lunger og et hyggelig nærsenter integrerte og avgjørende elementer i prosjektet.

Det er benyttet tradisjonelle materialer og håndverkstradisjoner, men fortolket gjennom et moderne uttrykk.

I godt og interaktivt samarbeid med utbygger og arkitekt, har Kreo vært engasjert i arbeidet med å skape en imøtekommende hovedinngang samt lune og unike identiteter for hver oppgang. I tillegg til god harmoni inne, var det viktig at variasjonen skulle være tydelig utenfra og samtidig underbygge arkitekturen. Fasaden i oppgangene er i glass og gir både godt lysinnslipp og utsyn. Dermed oppnås kontakt mellom inne og ute, og trapperommene er synlige fra både fellesarealer og fasade.

Fargesammensetningen er hentet fra bybildet der gamle teglsteinsbygg står side om side med trebygg i ulike farger. Dette gjør at teglsteinen kommer enda bedre frem og bidrar til en spennende og sammensatt bygningsmasse. Fargepaletten skiller oppgangene tydelig fra hverandre og har samtidig en samstemt harmoni.

De moderne gulvflisene i hovedinngangen har innslag av fliser med inspirasjon fra tradisjonelle mønstre. Disse er diskret og nærmest som små kunstverk å regne, dersom man tar seg litt tid til å utforske disse.

Lampene passer så bra til arkitekturen og materialpaletten at de ser ut til å være tegnet til nettopp dette prosjektet. Det er de altså ikke, men er valgt med omhu og passer perfekt! Pendlene har ulik størrelse og utførelse, og er montert i forskjellige høyder. De har åpne spilekonstruksjoner med et nostalgisk preg, og blir som skulpturer både i dagslys og når det er mørkt.

I tillegg til å ha sin egen farge har hver trappegang også dekor inspirert fra de fine områdene i marka. Her har grafisk designer, i samarbeid med Kreo, satt sammen foto og kart og laget bilder som inspirerer til gåturer på stier og padleturer på vann i nærområdet.

Oppdragsgiver: Stasjonsgaarden AS
Interiørarkitekt:
Kreo
Prosjekt-/byggledelse: Realbygg AS
Fotograf:
Stine Østby